Riik keeldus Pärnu ettepanekust osta uue kunsti muuseumi hoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Uue kunsti muuseum.
Pärnu Uue kunsti muuseum. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kultuuriministeerium lükkas tagasi Pärnus tegutseva sihtasutuse Uue Kunsti Muuseum ettepaneku, et Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ostaks muuseumi asukohaks oleva Esplanaadi 10 kinnistu 1,2 miljoni euro eest ja rekonstrueeriks selle bürooploki neli korrust külaliskorteriteks.

Ministeerium viitab oma vastuses Pärnu linnapeale Romek Kosenkraniusele, kes muuseumi palvet vahendas, et RKASi hinnangul on sihtasutuse pakutud ostuhind turuhinnast oluliselt kõrgem ja muudki ettepanekus sisalduvad arvud ülepakutud.

"RKASi hinnangul on Pärnu kinnisvaratehinguid hinnates hoone äriplaanis planeeritud ostuhind umbes 50 protsenti kõrgem kui turuhind," märkis ministeerium.

Samuti on planeeritud investeeringute vajadus kirjeldatud eesmärgi saavutamiseks kolmandiku võrra kõrgem kui äriplaanis välja toodud eeldus. Peale selle on hilisemate halduskulude osa RKASi hinnangul äriplaanis kolm korda alahinnatud ja majutuse äritulude osa ligemale kolmandiku võrra ülehinnatud.

"Analüüsi tegija hinnang äriplaanis seatud eesmärgile „Olla aastal 2020 parima hinna-kvaliteedi suhtega külaliskorter-hotell Pärnu linnas“ oli, et see tegevus ei peaks olema riigi rahastatud, kuna Pärnu majutusturul on täiesti toimiv konkurents olemas. Lisada saab veel seda, et kui nimetatud äriplaanis toodud numbrilised näitajad on realistlikud, ei ilmneks äriplaanist turutõrget ja nimetatud plaani võiks ellu viia erasektor ilma riigi sekkumiseta," seisab kultuuriministeeriumi vastuses Pärnu linnale.

Uue kunsti muuseum saatis koos linnapea Kosenkraniuse kirjaga oma ettepaneku kultuuriminister Indrek Saarele ja riigihaldusminister Jaak Aabile jaanuari keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles