Karjääriteenused muutuvad rahvusvaheliselt avatumaks

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noorte infopunkt.
Pärnu noorte infopunkt. Foto: Illustratsioon

Pärnu õppenõustamiskeskus võõrustab homme ja ülehomme norralasi Pärnu sõprusmaakonnast Buskerudist, inglasi ja soomlasi, kes on siin Leonardo da Vinci koostööprojekti “Tõhusamad karjääriteenused võrgustikutöö abil” kaudu.

Projekti eesmärk on pakkuda õpilastele optimaalset karjääriinfo- ja karjäärinõustamisteenust, mis võimaldaks neil langetada teadlikumaid hariduslikke otsuseid ja valikuid, ning otsida karjääriteenuste pakkumise raames lahendusi probleemile, kuidas ennetada noorte koolist välja langemist.

“Tegu on rahvusvahelist mõõdet omava sündmusega,” ütles Pärnu õppenõustamiskeskuse karjäärinõustaja Silja Lilles-Sula, kelle jutu järgi korraldatakse kahe aasta jooksul Eesti, Norra ja Inglismaa karjäärispetsialistide kohtumisi, kus vahetatakse ja võrreldakse kogemusi.

Sel korral on Lilles-Sula sõnul vaatlejana kohal soomlasedki, kes norralastelt sellest koostööst kuulsid ja teema vastu huvi tundma hakkasid.

Projektis kaasa löövate Euroopa riikide vahel luuakse Lilles-Sula ütlust mööda ida-läänesuunaline partnerlus ja muudetakse partnerriikide karjääriteenuste süsteemid üleeuroopalisele koostoimimisele avatumaks.

Koostööprojekt algas augustis 2010 ja kestab juulini 2012. Projektipartnerite esimene koostöökohtumine oli mullu detsembris Inglismaal Stamfordis. Projekti toetab rahaliselt Euroopa Komisjon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles