Ivari Padar: Elu Eestis – kas hädaorg? (2)

Ivari Padar
, Euroopa Parlamendi saadik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar tunnistab, et ta ei osanud oma välismaalastest tuttavatele selgitada, miks eestlased sõidavad vabariigi aastapäeval protestiks Lätti.
Ivari Padar tunnistab, et ta ei osanud oma välismaalastest tuttavatele selgitada, miks eestlased sõidavad vabariigi aastapäeval protestiks Lätti. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Meie riigi suur juubeliaasta käib ja tähtpäev läheneb, aga paraku pole ühiskondlik meeleolu Eesti 100. aastapäevaga päris kooskõlas. Üks skandaal ajab teist taga­ ja meediapildist jääb aeg-ajalt mulje, et Eesti elu on üks hädaorg.

Aga kuidas näeb Eesti välja kaugemalt, näiteks Brüsselist vaadatuna? See on tähtis küsimus, sest eestlasele läheb väga korda, mida teised temast ar­vavad, olgu naabrid või muud rahvad­.

Üldiselt on meie renomee igati positiivne. Oleme konstruktiivsed lahenduste otsijad, mitte ülekeevalt emotsionaalsed, me tulime kenasti toime Euroopa Liidu eesistuja rolliga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles