Triipudega veised maiustavad vabriku varemete vahel

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Siin vabriku asemel aitavad vaid kariloomad,” silitas Meelis Leivits ilmeka valge triibuga lemmikuid, maa­kohas veel uudisloomi galloveisid.
“Siin vabriku asemel aitavad vaid kariloomad,” silitas Meelis Leivits ilmeka valge triibuga lemmikuid, maa­kohas veel uudisloomi galloveisid. Foto: Urmas Luik

Galloway tõugu veised näevad välja sellised, nagu oleks keegi nende topeltkarvalisele külmakindlale kerele tõmmanud valge värviga triibu ümber kere. See on Šotimaalt Galloway maakonnast pärit musta- või hallikarvalise veisetõu ristamise tulemus, mis eristab nad ülejäänud lihaloomadest.

“Nad on hästi rahulikud, sõbralikud, nudid,” sügab veiste omanik, keskkonnaagen­tuuri eluslooduse seire spetsialist Meelis Leivits kodulähedases koplis heinapalli nosivaid nudi­päid. Lambad on sellest tähelepanust veidi häiritud ja tõmbavad valju määgimisega endale tähelepanu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles