Kirsimäe leidsid Tiina ja Jouko väga hea energia järgi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja lõunapoolsesse külge ehitasid Tiina ja Jouko Nikula veranda, mille aknad ja aeda istutatud hekk summutavad maanteemüra.
Maja lõunapoolsesse külge ehitasid Tiina ja Jouko Nikula veranda, mille aknad ja aeda istutatud hekk summutavad maanteemüra. Foto: Urmas Luik

Kirsimäe on nagu küla maamärk, millest Alva ürgorust tõustes mäe peal mööda vaadata­ ei saa. See küpse kirsi värvi valgete aknaraamidega ja lõunapäikese poolse terrassiga maja on pealinlaste Tiina ja Jouko Nikula kodu.

“Kirsimäe on selle koha ajalooline nimi, vanades paberites kirjas. See ei ole Ellermaa rist, nagu rahvas siiani ütleb,” räägib Tiina, viidates siin viimati elanud Anna ja Mihkel Ellermaale, kelle võõrsil elavad lapsed vanematekodu nende lahkumise järel müüki panid.

Kunagise politseikomissarina ei varja Tiina, et ta töötas ennast keerulistel 1990ndatel katki ning tema ja kaasa Joke otsisid maakodu, kus oleks palju­ valgust ja õhku ning teed lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles