/nginx/o/2011/05/18/588156t1hd668.jpg)
Liptoni teeinstituudi korraldatud uuringud toovad välja maailmas vee järel populaarsuselt teise joogi tervistavad omadused, millest olulisim on südamehaiguste ohu vähendamine.
Südamehaiguste, -rabanduse ja -infarkti ohu kahanemist seostatakse flavonoidide positiivse mõjuga veresoonkonna talitusele. Selleks tuleks päevas juua kolm tassi teed.
Kuna piima ja suhkruta tee on täiesti kalorivaba, aitab see tervislikult toituda. Katehhuga rikastatud roheline tee vähendab keharasva, eriti taljel.
Tee sisaldab mõõdukas koguses kofeiini, mis mõjub tervisele hästi ega häiri und.
Paar tassi päevas parandab tuju, aitab püsida virgena ja säilitada keskendumisvõimet. Teel on positiivne mõju inimese luustikule ja hammastele.
Tee on suurepärane jook organismi veevaru taastamisel. Neli tassi teed päevas ei põhjusta liigset urineerimist, sest selline kogus toimib samamoodi kui joogivesi.