Liina Viira teeb Eesti mustreid moekaks

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Viirale ja Dag Nurmele on eestlus oluline igal ajal, mitte ainult juubeli­aastal. Perepildil kannab Viira Kihnu troi mustriga karupükse.
Liina Viirale ja Dag Nurmele on eestlus oluline igal ajal, mitte ainult juubeli­aastal. Perepildil kannab Viira Kihnu troi mustriga karupükse. Foto: Katrina Tang

Üle tosina aasta sünnimaalt Rootsist esivanemate maale Eestisse kolinud ja nüüd siin eest­lasest mehega aasta ja nelja kuu vanust poega Talist kasvatav moedisainer Liina Viira põimib trendikaisse karupükstesse ja kudumitesse Eesti mustreid ja ütleb, et talle väga meeldib Eestis elada.

Põhjustest, miks Viirale siin meeldib, mainib ta esimesena Eesti väiksust.

“Kui sageli öeldakse, et Eesti on liiga väike, siis mina ütlen, et see ongi Eesti võlu,” märgib disainer. “Kõik elavad tänapäeval nii laiali. Kui ma käin Stockholmis sõpradel külas, on linn nii suur ja see teeb suhtlemise keeruliseks. Eestis on nii kerge: kõik inimesed, kes on sulle olulised, on kuidagi lähedal.”

Viira on sündinud ja üles kasvanud Rootsis, tema vanaemad-vanaisad põgenesid sinna üle mere­ 1944. aastal ja kui Viira vanematel­ esimene laps sündis, otsustasid nood temaga eesti keeles rääkima hakata, et side päritoluga säiliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles