Häädemeeste õpilased lappisid Eesti lood tekki

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viienda klassi lapikesel on vanaema värvikas lilleaed, selle heegeldasid teiste seas (vasakult) Helena-Liis Heliste, Rute Marie Maddison ja Katrin Kuren.
Viienda klassi lapikesel on vanaema värvikas lilleaed, selle heegeldasid teiste seas (vasakult) Helena-Liis Heliste, Rute Marie Maddison ja Katrin Kuren. Foto: Urmas Luik

Eesti Vabariigi sünnipäev, 24. veebruar ongi meie klassi mõtetes ja lootuses just selline: parajalt mõnus talveilm näpistab uisutajatel põski. Pidulikud sinimustvalged lehvivad majadel ja lipuvarrastes. Inimesed on elevil, sõbralikud ja uhked Eesti üle.

Sellise loo kirjutasid Häädemeeste keskkooli 3. klassi õpilased “lapi” juurde suures vaibas, mis valmis ühiskingitusena Eesti riigi 100 aasta juubeliks. Oma panuse andsid kõikide klasside õpilased, nii koosnebki kirsipunasel taustal vaip tosinast käsitöötehnikas valminud jutustusest. Alates 1. klassi triibulisest looklevast kooliteest kümne väikese päikese vahel ja lõpetades 12. klassi mõtliku pildiga maailmas olemise helgemast ja tumedamast poolest.

Vahepeale mahub 11. klassi vaibake tuuleveskiga, mille on trikoloorsed tiivad ja mille küljelaua siidpael pärineb Stenbocki majast, meenutamaks peaminister Jüri Ratase külaskäiku kooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles