Eesti kunstnike näitus mõtiskleb teatris vabaduse üle

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellal kui Pärnus Rüütli platsil 23. veebruari õhtul rahvamassile iseseisvusmanifesti ette­ loeti, kogunes rühm kunstiinimesi Endla teatrisse – kultuuritemplisse, mille rõdult 100 aastat tagasi seda tegelikult esitati.

“Teatri toonases asukohas Rüütli platsi ääres seisab nüüd hotell. Kindlasti olnuks ka 1918. aastal Pärnus kuskil mingi hotell, mille rõdult oleks saanud manifesti lugeda. Seda aga ei tehtud, nii et on kontseptuaalselt vale minna nüüd seda sinna lugema. Järjepidevuse mõttes tuleks jätkata samas institutsioonis, teatris Endla,” põhjendas Al Paldrok, miks ta kutse laiali saatis.

Koos Taje Trossi ja kunstirühmituse Non Grataga avas Paldrok teatri sammassaalis selsamal õhtul näituse “Vabadus”, mis koosneb tema isiklikku kogusse kuuluvatest Eesti kunstnike teostest ja on omaalgatuslik kingitus 100aastasele Eestile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles