Galerii: Pillerpall tähistas Eesti juubelit rahvuslikus stiilis

, Pillerpalli lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu lasteaias Pillerpall hakati veebruari alguses tähtsa päeva, Eesti Vabariigi 100 aasta juubeli puhuks sättima: pikas koridoris sai seintele näitus "Eesti rahvariideis nukk", stendile kirja aga lapsesuu parimad palad Eesti riigi ja inimese kohta. 

Isemeisterdatud pääsukesed, lipud ja rukkililled kaunistasid nii saali, fuajeed kui rühmaruume.

Kogu kuu oli tegemisi täis, näiteks kuulutati välja Päikesejänku ja Pillerpalli lasteaia ühine võistlus. Tulemusena rajati mõlema lasteaia igasse rühma kodumaanurgakesed, mille valmimisele aitasid kaasa lapsed ja nende vanemad. Kõik rühmad said autasu, aga parimad kodumaanurgad mõlemas lasteaias 100eurose kinkekaardi.

Iseseisvuspäeva eel kaunistas Pillerpalli lasteaia suuri ja väikesi rahvariie või sõlg, vöö või pastlad, sest 22. veebruaril tähistas kogu maja Eesti 100 aasta juubelit. Aktust juhatasid koolieelikute rühmast Kärt (6 a) ja Hants Ronan (7 a), kes juhatasid sisse laulud, luuletused ja tantsud. Teised kooliminejad tutvustasid "põnevaid Eesti asju", nagu näiteks meie nelja aastaaega ja eesti keele ilusaimat lauset "Sõida tasa üle silla", mis keeltevõistlusel teise koha noppis.

Esinejad rääkisid riigi suurimast järvest ja selle kalarikkusest, aga ka kõrgeimast mäest ja selle tekkelegendist. Jutuks olid meie kaunid rahvariided ja mustreid ja erilised toidud. Kõlas vana hea laulumäng "Meie koome kangast", tantsiti lipuvärvides sabatantsu ja lauldi kauneid laule lauluõpetaja Jelena Savinskaja juhendamisel. Lastele esines täiskasvanute ansambel, mille esitus "Õnn on peidus meie kodus" (Margit Kits / Ester Murrand) meeldis kahele mudilasele niivõrd, et tõi neile pisara silma. Lasteaia pere väikseimad lugesid luuletusi ja mängisid pille.

Aktuse lõpetas konfetisadu ja laest alla sadanud plakat, millel õnnesoovid olid kaunistatud Eesti Vabariigi 100. aastapäeva sümboolikaga. Magus suutäis oli laste valmistatud pidupäevatort, nii peeti meeleolukas ja väärikas pidu Eesti auks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles