Kaspar Kokk: Etteheide on arusaamatu

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Kokk
Kaspar Kokk Foto: PP

Tartus elav, kuid töö tõttu AS Pärnu Sadama nõukogus Pärnuga tihedalt seotud Kaspar Kokale võib ette heita, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tartu piirkonna juhina on ta mõjutatud erahuvist, olles vastu metsatöötlejate kavale rajada Emajõe äärde puidurafineerimise tehas. Kui võimas puitu töötlev ettevõte kahandab Pärnu sadama kaubakäivet, ei saa see meeldida sadama nõukogu liikmele, kes on koalitsioonierakonna piirkonnajuhina ühtlasi mõjukas poliitik. Ent tehas vajab poliitikute heakskiitu.

Kui suure osa kaubakäibest võiks Pärnu sadamast viia suure­ puidurafineerimistehase valmimine Emajõe ääres?

Väga keeruline on seda hinnata. Pärnu sadamat läbivad kaubagrupid on erinevad ja nende omavaheline protsentuaalne jaotus muutub pidevalt. Kindlasti ei ole Tartusse rajatav tehas Pärnu sadamale eksistentsiaalne teema. Pärnu sadamasse tuuakse kaup peamiselt Lääne-Eestist. Planeeritava tehase rajajad on aga välja öelnud, et nad soovivad tooraine tarnida 100 kilomeetri raadiusest ehk siis Lõuna-Eestist.

Pärnust kauba viimine Skandinaaviasse sõltub eeskätt sealsete klientide huvist Eestist toorainet tarnida. Ma ei usu, et nende vajadust või soovi toorainet Eestist importida võiks kuidagi mõjutada Eestisse rajatav tehas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles