Urmas Hännile: Ei spordist meil olegi enam lugu

Urmas Hännile
, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Hännile arvates tuleks olümpiale saata neid sportlasi, kellel on ette näidata tulemusi Eesti, Euroopa ja maailmameistrivõistlustelt.
Urmas Hännile arvates tuleks olümpiale saata neid sportlasi, kellel on ette näidata tulemusi Eesti, Euroopa ja maailmameistrivõistlustelt. Foto: Jae C. Hong/AP

Iga võistlusspordiga tegelev noor väärib austust, kuid teda selle tänuks olümpiamängudele sõidutada on liiast. Ometi praktiseerib Eesti Olümpiakomitee seda kommet, saateks jutt, kus verisulis algaja veel kogemusi omandab kui mitte maailma suurimal spordipeol.

Kas tõesti? Võib-olla võtta spordiski snitti haridussüsteemist. Et esmalt on põhikooli kolm kooliastet, siis gümnaasium ja universiteet ja selle järel kõige võimekamatele doktorantuur.

Ehk spordikeeles: alguses võistlemine kooli ja maakonna eest, siis Eesti, Euroopa ja maailmameistrivõistlustel ja alles nii sõelale jäänutel on õigus esindada Eestit olümpial.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles