Kodumajutajad ajavad ühistud tagajalgele

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üha enam inimesi soetab kortereid eesmärgiga neid lühiajaliselt välja üürida. Paljudele ühistutele ja majaelanikele ei meeldi see sugugi.
Üha enam inimesi soetab kortereid eesmärgiga neid lühiajaliselt välja üürida. Paljudele ühistutele ja majaelanikele ei meeldi see sugugi. Foto: Mailiis Ollino

Suvepealinna eri paigus aastaid kodu­majutust pakkunud korteriomanik kinnitas, et ükski majaelanik pole talle kunagi midagi ette heitnud. “Võib-olla turistid saavad mõnikord vastu pead, kui laamendavad ja pidu­ panevad,” tõdes linlane, kes ei soovinud oma nime lehes näha.

Kodumajutaja märkis, et suurte korrusmajade rahvas üldjuhul ei teagi, kellele sealsed korterid kuuluvad ja mis otstarbel neid kasutatakse. “Ükskord pandi minu korteri uksele kiri, et kutsuvad politsei, kui nii palju­ laamendan ja minu lapsed edaspidigi kisavad ja trambivad,” meenutas pärnakas, rõhutades, et tal polegi­ ju lapsi. Tegemist oli hoopis Soome perega.

Kinnisvaraomanik arvab, et korteriomaniku või tema pere ja sõprade käitumismustrid võivad olla lühiajaliste üürnike omadega võrdlemisi sarnased. Nii pole tema hinnangul vahet, kas harvad tülid majarahvaga saavad alguse ajutise üürniku või püsielaniku tegevusest. “Üks nädalavahetus on mul suur pere, siis elan üksi või ei ela üldse,” sõnas ettevõtja. “Vahepeal räägin soome, siis inglise­ keeles. Mõnikord olen üldse kurttumm.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles