50miljoniline hange: maaliinidele tulevad uued bussid

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) on välja kuulutanud riigihanke, leidmaks bussifirmad, kes hakkaksid teenindama Pärnu maakonda. Foto on illustreeriv.
Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) on välja kuulutanud riigihanke, leidmaks bussifirmad, kes hakkaksid teenindama Pärnu maakonda. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) on välja kuulutanud riigihanke, leidmaks bussifirmad, kes hakkaksid teenindama Pärnu maakonda. See tähendab, et maaliinidele on oodata tuleval aastal uusi ja moodsaid busse.

“See on väga suur riigihange,” kinnitas Andrus Kärpuk, PÜTKi juhataja. Ettevõtmise mahust annab aimu lepingute eeldatav väärtus, milleks esimese nelja aasta peale on arvestatud ligemale 20 miljonit eurot. Kuid võttes arvesse, et lepingud soovitakse sõlmida koguni 2028. aastani, tagaks hankevõit vedajale ligemale poolsada miljonit eurot väärt teenistuse.

Riigihanke seaduse järgi ongi hankelepinguid lubatud sõlmida kuni kümneks aastaks. “Mida pikemaaja­lisem leping, seda odavam keskmine kilomeetri hind,” selgitas Kärpuk. “Kuna bussid on kallid ja vedajate huvi­ on suur, on meie eesmärk saada odav hind, sest kasutame ju ikkagi riigi raha.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles