Pärnu: Kaitseala ei ole sellisel kujul mõistlik

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alo Tomson näitab Ermistu loodusmaja. Tema sõnutsi ei ole kohalikud kaitseala loomise vastu, kuid seda tuleks teha senisest läbimõeldumalt.
Alo Tomson näitab Ermistu loodusmaja. Tema sõnutsi ei ole kohalikud kaitseala loomise vastu, kuid seda tuleks teha senisest läbimõeldumalt. Foto: Urmas Luik

Tõhela-Ermistu looduskaitseala rajamise saaga jätkub, sel nädalal saatis keskkonnaametile pöördumise Pärnu linnavalitsus, kus toodi esile kava puudused ja tehti parandusettepanekud.

“Eestis on väga palju kaunist loodust, kuid ka kahetsusväärselt palju piiranguid,” selgitas linnapea Romek Kosenkranius. “Võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega oleme kaitsealade pindalaga kindlasti esirinnas.”

Kosenkraniuse ütlust mööda on kogemus näidanud, et looduskaitsealade piirangud on üsna karmid ja pärast kehtestamist on neid pea võimatu kaotada. Sestap leiab ta, et kõikide kaitsealade loomist tuleb hoolikalt kaaluda ja piiranguid seades arvestada kohalike elanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles