Klassivahe: korvpallurid kaotasid Balti liiga veerandfinaalis kindlalt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadam asus veerandfinaalseeriat Valga vastu 2:1 juhtima.
Pärnu Sadam asus veerandfinaalseeriat Valga vastu 2:1 juhtima. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu Sadama korvpallimeeskond pidi Balti liiga veerandifinaali avakohtumises kodusaalis tunnistama Leedu klubi Pasvalyse Pieno žvaigždesi kindlat 66:96 üleolekut.

Kui alagrupiturniiril said meie poisid kümne mänguga tagasihoidlikud kolm võitu, domineerisid leedukad enda alagruppi: 11 mängust kaotati vaid üks. Koduses liigas hoiavad Pieno mehed kõrget viiendat kohta. Tasemel tiimist annab aimu veel fakt, et lõppenud koondisemängude pausil käis Pieno poolelt koguni neli meest eri koondisi aitamas.

Pärnu ja Pieno olid varem mänginud neljal korral, kuid võidurõõmu polnud suvepealinlased tundnud. Viimati 2015. aasta alguses, kui Pieno alistas pärnakad 108:80. Kindlaks favoriidiks ennustasid mullust Balti liiga finalisti ennustusportaalidki, pakkudes koefitsiendiks 1.05 (Pärnul üheksa).

Pärnu alustas koosseisus Siim-Markus Post, Mihkel Kirves, Timo Eichfuss, Saimon Sutt ja Nemanja Miljkovic. Kuigi vastane oli kõva, ei andnud pärnakad alguses midagi kergelt käest. Kui esiti proovis Sadam vastaseid paaril korral maa-ala kaitsega hirmutada, lahendasid leedukad selle lihtsalt ja peatreener Heiko Rannula vahetas formatsiooni ning edaspidi kaeti vastaseid mees mehega.

Viie minuti järel oli seis viigis 10:10. Siis tegi Pärnu 5:0 spurdi, millele Pieno mehed vastasid üheksa järjestikuse punktiga. Esimene veerand külalistele 22:16.

Teise veerandi alguses harutasid vastased paaril korral pärnakate kaitse nii lahti, et meie omadel jäi vaid suu ammuli vaadata, kuidas nad uhkes üksinduses korvi alt sisse viskaid. Kvaliteetselt mängiti kaitseski, kui pärnakatelt näpati pall või sunniti meie poisse eksima juba seitsmel korral.

Teisel perioodil oli pärnakate rünnak kohutav ja vahe kärises kahekohaliseks. Rannula kutsus ükshaaval mehi vahetusse ja pidas kõigile korraliku loengu, kuidas mängida. Kui mängitud oli 15 minutit ja seis 33:20 külalistele, sai igaüks aru, et sellest paarist on edasipääsu palju oodata. Ju arvas nii ka suur hulk suvepealinna fänne, sest saali oli eelmiste matšidega võrreldes kogunenud väga vähe pealtvaatajaid: 300.

Pärnakate visked ei tabanud, samal ajal kui vastased lõbutsesid: jagasid trikisööte, surusid palle pealt, tabasid kolmeseid. Kui teist veerandit jäi mängida kolm minutit, lõpetas Kirves pärnakate pea kuus minutit kestnud korvipõua. Poolaja lõpus lonkisid suvepealinlased platsilt, pea norus, minema, sest vahe oli juba 20 punkti (27:47).

Teisel poolajal jätkasid külalised sealt, kust avapoolajal pooleli jäid: lustisid, kuidas soovisid. Meenusid kossumatšid kooliajast, kui gümnaasiumipoisid mängisid üheksanda klassi omadega: pole lihtsalt mitte midagi teha, vastane on selgelt üle. Vahe kärises 30 punktini ja vastased ei andnud edaspidigi armu: meie poisse pressiti üle välja.

Enne viimast veerandit oli kaotusseis 28punktiline (43:71). Leedukate vahetuspingil oli väiksemat sorti pidu juba lahti läinud: löödi nukke kokku ja tehti mõni tantsusammgi. Kahjuks pani nii mõnigi publikust juba jope selga ja sammus minema. Saal oli vait, trummgi ei mürtsunud.

Viimasel veerandil läks asi veidi rõõmsamaks: pärnakategi visked hakkasid rõngast läbima ja vahe vähenes 23 punktini (50:73). Korduvalt tegutses efektiivselt Miljkovic. Kuid viimase veerandi teises pooles kärises vahe jälle 30punktiliseks.

Mängu statistika leiate SIIT.

Kordusmatš toimub 7. märtsil leedukate kodusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles