Pärnu abilinnapea: Tõstamaa vald poleks üksi hakkama saanud

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa vallamaja.
Tõstamaa vallamaja. Foto: Urmas Luik

Tõstamaa vald kuulus nende omavalitsuste hulka, mis vabatahtlikust liitumisest keeldus ja vaidlustas sundliitmise kohtus. Vallavanem kinnitas toona, et vald saab ise hakkama, kuid nüüd selgub, et valla rahaline olukord polnud kiita ja veel eelmisel aastal võeti 700 000 eurot laenu. Nüüd on Tõstamaa nagu Audru ja Paikusegi Pärnu osavald.

Et valla rahaline seis kiita pole, selgus siis, kui Pärnus hakati 2018. aasta eelarvet tegema, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Tõstamaa valla põhitegevuse tulem oli 2016. aasta seisuga negatiivne. Vald võttis mullu laenu üle 700 000 euro, varasemaid laene maksis tagasi üle 300 000. Tänavu tuleb tagasi maksta 350 000 eurot.

Toonase vallavanema Toomas Rõhu pikk võitlus ja kinnitus valla hakkamasaamise kohta ei kannata rahanduse abilinnapea Meelis Kuke väitel kriitikat.

"Minule on selline võitlus arusaamatu, eriti nüüd selgunud faktide baasil. Selles võitluses on üksjagu populismi ja idealismi ja olukorra ebareaalset hinnangut just valla tolleaegsete juhtide poolt. /.../ Tõstamaa laenukoormus on üle miljoni ja kui me vaatame 2018. aastast, on rahaline auk ligemale 200 000 eurot," selgitas Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles