Hollandlased soovivad Jaansoni raja äärde korrusmaju

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisamaterjalis näha olevad joonised tekitasid Pärnu volikogus palju elevust. Abilinnapea Rainer Aavik rõhutas, et kuna planeering alles algatatakse, on tegemist väga esialgse illustreeriva materjaliga.
Lisamaterjalis näha olevad joonised tekitasid Pärnu volikogus palju elevust. Abilinnapea Rainer Aavik rõhutas, et kuna planeering alles algatatakse, on tegemist väga esialgse illustreeriva materjaliga. Foto: Pärnu linnavalitsus

Tänasel Pärnu volikogu istungil tuli arutlusele detailplaneeringu algatamine Rääma linnaosas Pärnu jõe ääres: Hollandi investoritele kuuluv arendusettevõte soovib rajada jõe äärde mitu korrusmaja.

Rääma tn 15a, 17 ja 19 kinnistu detailplaneeringu eesmärk on rajada nimetatud kinnistutele kolme kuni viiekorruselised hooned. Hoonete täpne suurus ja arv peaks selguma edasise menetluse käigus.

Volikogu liikmed tundsid tänasel istungil muret parkimiskohtade, liikluskoormuse ja jõe läheduse üle.

Eelnõud tutvustanud abilinnapea Rainer Aavik pidi korduvalt volikogu liikmete tähelepanu juhtima asjaolule, et tegemist on alles detailplaneeringu algatamisega, mistõttu pole veel võimalik täpselt öelda, kuidas hooned paiknevad või mitmele elanikule need katust hakkavad pakkuma. „See, kuidas hoonete kolmas või viies korrus võiks välja näha, selgub alles hiljem,“ rõhutas ta.

Seoses sellega, et jõe voolusängi tõttu on jõgi paremkalda pool sügavam, on piirkonnas ka suurem lihkeohtlikkus. Aavik selgitas, et seetõttu on vajalikud veel nõlva stabiilsuse arvutused.

Kinnistu naabruses elav volikogu liige Ago Kalmer oli detailplaneeringule vastu, sest tema hinnangul piisanuks praegu kinnistutel kehtivast planeeringust. „See on juba neljas omanik, kes seal detailplaneeringut algatab,“ ütles ta kõnepuldis. „Teadaolevalt on masinatehase planeering vaidlustatud kohtus, kui see planeering läbi läheb, siis pole välistatud, et seegi vaidlustatakse,“ kostis Kalmer.

Volikogu otsustas siiski lubada detailplaneeringuga algust teha: planeeringu algatamise vastu oli viis volikogu liiget.

Järgmised detailid peaksid selguma detailplaneeringu edasises menetluses (avalikustamine, vastuvõtmine, kehtestamine), mis tähendab, et hollandlaste plaani üle saavad volinikud veel korduvalt arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles