Pärnus selgusid esimesed Eesti koolide sulgpallimeistrid

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumide eesti meistriks tulid Tartu Miina Härma gümnaasiumi õpilased.
Gümnaasiumide eesti meistriks tulid Tartu Miina Härma gümnaasiumi õpilased. Foto: Eesti sulgpalliliit

Pärnu spordihallis korraldati täna esimesed üle-eestilised koolide meistrivõistlused sulgpallis.

Ehkki koolid on seni omavahel suuremates linnades varemgi võistelnud, tuldi meistrivõistlusteks kokku esimest korda.

Esimestel meistrivõistlustel osales 25 kooli ja pea 100 põhikooli- ja gümnaasiumiõpilast. Parimad selgitati välja kahes tugevusklassis: Eesti noorte edetabelisse kuuluvad lapsed ja need, kes alaga alles alles algust teevad.

Gümnaasiuminoormeeste esimese tugevusklassi parim oli Marcus Lõo Tartu Miina Härma gümnaasiumist, teises tugevusklassis Robert Suigusaar Tallinna reaalkoolist.

Gümnasistidest tütarlaste arvestuses võitis Karina Kapanen Tartu Tamme gümnaasiumist, teises tugevusklassis oli parim Helina Juhkam Pärnu Koidula gümnaasiumist.

Põhikooliõpilaste kogenumate poiste klassis oli parim Joosep Pahmann Tallinna reaalkoolist, teises tugevusklassis aga Ken Talpas-Taltsepp Paikuse põhikoolist. Tütarlastest võitsid Emma Mari Tehu Pärnu Mai koolist ja Janeli Liivrand Pärnu Vanalinna põhikoolist.

Parima kooli väljaselgitamisel võeti arvesse mõlema tugevusklassi tulemusi. Põhikoolidest võitis esimese koolide meistrikarika Paikuse põhikool. Gümnaasiumide konkurentsis läks võit Miina Härma gümnaasiumile.

Gümnasistide hulgas parima tulemuse saanud mitmekordne Eesti noortemeister Marcus Lõo rõhutas, et kodukooli on alati hea esindada. „Eriti tore on kooli eest võistelda oma spordialal – sulgpallis,“ sõnas ta, lisades, et koolidevaheline vastasseis mõjus võistluse atmosfäärile hästi ja tegi võistluse huvitavaks.

Koolidevaheliste meistrivõistluste korraldamisele andis tugeva tõuke Eesti sulgpalliliidu kooliprojekt „Sulgpall kõigile“. Selle koolitustel on kolme aasta jooksul osalenud ligemale 300 õpetajat 180 koolist.

Mitmeski koolis on sulgpall saanud kehalise kasvatuse tunni lõbusaks osaks. Tori kooli huviringi juhendaja Andra Sõmeri sõnutsi tõi ta õpilased Pärnu sooviga pakkuda neile uut ja huvitavat kogemust. „Kooli huviringis mängime sulgpalli korra nädalas,“ avaldas ta. „Koolidevahelised meistrivõistlused olid lastele esimene võimalus mängida eakaaslaste vastu ja näha sulgpalli mängimas neid noori, kes alaga juba pikemalt tegelnud.“

Homme ja ülehomme toimuvad Pärnus spordihallis Eesti noorte meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles