Kuninga Õukond viis “Savilinnule” muusikaetenduse

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikool.
Kuninga tänava põhikool. Foto: Ants Liigus

Erivajadustega laste teatrifestivalilt “Savilind” naasnud Pärnu Kuninga tänava põhikooli näitetrupp oli oma etteastega rahul, sest taas tunnustati neid mitme preemiaga ja publik elas etendusele tuliselt kaasa.
 

Tartu Sadamateater oli eile osalejatest ja pealtvaatajatest viimse kohani täis, kui teatritrupid enamasti ligi veerandtunniste etteastetega publiku ette astusid. Kuninga kooli laste näitetrupp Kuninga Õukond tulid festivalile vendade Grimmide muinasjutu ainetel lavastatud “Lumivalgekese ja seitsme pöialpoisiga”.

Kuninga Õukonna enam kui pooletunnine muusikalavastus koos tantsude ja värvikate osatäitmistega meeldis nii publikule kui žüriile. Nii pälvis 7. klassi tüdruk Lisel Tüvi, juba staažikas “Savilinnul” osaleja Lumivalgekese rolli eest peaosatäitja peapreemia. Grupipreemia anti seitsmele pöialpoisile, keda kehastasid Jürgen Leman, Kert Afanasjev, Jaanus Lapkin, Thoomas Hrol, Raido Müller, Magnar Siinmaa ja Ramis Köösel, enamik neist 2.-3. klassi poisid ja esimest korda festivalil.

“Lumivalgeke ja seitse pöialpoissi” oli ühtlasi festivali parim muusikalavastus, mille tõi lavale Tiiu Teearu, kaheksa aastat oma õpilastega “Savilinnul” kaasa löönud õpetaja. Lavastuse muusikaline kujundaja oli Liis Vigla. “Tema õpetas lastele laulud selgeks, saatis neid klaveril ja valis taustamuusika,” täpsustas Teearu. Liikumisjuht oli Krista Juhanson.

Nagu igal aastal, üllatas Teearu taas laste loomingulisus ja oskus end maksimaalselt kokku võtta. “Nad lausa särasid laval, sest nautisid oma etteastet,” tunnustas ta.

Nii žüriile kui teistele juhendajatele avaldas muljet laste musikaalsus ja rütmitunne, sest laulsid või tantsisid kõik: taustalauljad Lorena Mitrahovskaja, Kristi Gentalen ja Mari Paiste, linnud Anneli Afanasjev, Ketter Heinsalu, Katrin Afanasjev ja Anne-Mai Kollamaa, nõid-kuninganna Janet Siinmaa, prints Priit Tuula, jänes Mihkel Paugus ja nõiakass Ervin Afanasjev, nimiosalistest rääkimata. Ka helitehnik oli õpilaste seast – Eero Naisson.

Teearu ütlust mööda on aastaid edukalt esinenud Kuninga kooli näitetrupi edu saladus meeskonnatöös. “Üksi ei jaksaks, oleme koos festivalideks valmistunud ja teisigi häid abilisi kooli pealt leidnud,” rääkis ta. Nii on igal aastal teatrikavad kujundanud logopeed Ege Juurikas – needki leidsid žüriilt kiidusõnu.   

Žüriisse kuulusid Katrin Luts, kes on osalenud kõigi festivalide žürii töös, vabakutseline näitleja Marko Mäesaar ja Maret Oomer harrastusteatrite liidust.

Tänavu üheksandat aastat toimunud “Savilinnu” festivali korraldas Tartu Kroonuaia kool ja sellel osales kokku 15 erivajadustega laste teatritruppi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles