Mihkel Kosk sai EMil üheksanda koha

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa meistrivõistlustel seilas Poolas Wielimie järvel 17 riigi 152 roolimeest.
Euroopa meistrivõistlustel seilas Poolas Wielimie järvel 17 riigi 152 roolimeest. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Poolas Wielimie järvel lõppenud DN-klassi jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlustel tuli pärnakas Mihkel Kosk eliitsõitjate kuldlaevastikus Eesti parimana üheksandaks.

Vana Maailma meistrikulla võitis ameeriklane Ronald Sherry, vähemkirkad medalid teenisid poolakad Michal Burczynski ja Karol Jablonski. Esikolmikule järgnesid Lukasz Zakrzewski, Tomasz Zakrzewski ja Dariusz Kardas Poolast.

Pärnu jahtklubi treenerite kasvandik Rasmus Maalinn seilas EMil viie sõidu kokkuvõttes 13. koha vääriliselt. Haapsalu jääpurjetajad Argo ja Vaiko Vooremaa pidid leppima vastavalt 21. ja 25. kohaga. Tartu Merikotka klubi sportlastest oli Marek Lentsius 29. ja Eigo Helimets 37. Saaremaa merispordi seltsi purjetaja Kevin Grass lõpetas regati 47. ja tartlane Hardi Laurits 50. kohal.

Kokku purjetas kuldlaevastikus 55 roolimeest.

Hõbelaevastiku kolm kiiremat olid Oleg Vassiljev Venemaalt, Adam Baranowski Poolast ja Stefan Eriksson Rootsist. Pärnu jääpurjetajatest sai Karl-Robert Trink seitsmenda koha, Melvin Aasav oli 22. ja Meelis Kosk 46.  

Pronkslaevastiku konkurentsis sai nelja sõidu kokkuvõttes esikoha sakslane Dirk Meyer, järgnesid rootslased Dag Lindström ja Kiel Andersson. Selles grupis oli Eesti parim 14aastane Pärnu poiss Kaur Oskar Volt, kes kihutas üheksanda koha vääriliselt. Haapsalu vanameistrid Toivo Aardemaa ja Valdo Pärtel lõpetasid võistluse vastavalt 36. ja 42. kohaga.

Vana Maailma tšempionaadi lõputseremoonial autasustati iga grupi edukamaid juuniore. Kuldlaevastiku parima tiitli pälvis Maalinn, talle järgnesid Helimets ja Grass. Hõbelaevastikus oli edukaim Aasav ja pronkslaevastikus sai Volt lätlase Toms Fisers-Blumbergsi järel ja poolatari Zuzanna Rybicka ees teise koha auhinna.

Kolmes tugevusgrupis kokku startis Euroopa meistrivõistlustel 152 sportlast ja esindatud oli 17 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles