Galerii: Trad. Attack! tõi Sindi seltsimaja puupüsti täis

Lilli Tölp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva õhtul oli Sindi seltsimaja Trad. Attack!-i fänne tulvil. Oma Eesti tuuri kümnenda kontserdi andnud muusikud kiitsid seltsimaja kui senist parimat esinemispaika ja publikut, mille hulk ületas kõik eelmised.

Bändi repertuaarist ei puudunud suurt tuntust kogunud Tori kandi laul "Kooreke". Eriliseks teeb selle laulu asjaolu, et sellesse on põimitud laulusõnade autori Liisa Kümmeli (1888-1964) originaalesitus, mis on salvestatud 1961. aastal.

Ansambli ainus naisliige Sandra Vabarna rääkis Pärnuga seonduva toreda loo sellest, kuidas ta kunagi käis Paikuselt pärit õpetajalt Ülle Otsalt (enne Jantson) plokkflööditunde võtmas. Kahe aasta jooksul ei õppinud ta pea midagi ja motivatsioonipuuduse tõttu oli tundi jõuda suur katsumus. Tundi minemata jätmise põhjusena tõi ta  näiteks päikeselise ilma või et flööt on kuhugi kadunud.

Õpetaja Ülle oli Sandra puhul sunnitud kasutama erimeetodit. Veel viimases lootuses, et tüdruk midagi õpib, andis ta Sandrale ülesandeks ise lugu komponeerida. Hoolimata vähesest noodioskusest õnnestus Sandral isetehtud muusikapala kõigi suureks üllatuseks väga hästi. Sellest hetkest kasvas huvi pillimängu vastu nii palju, et tekkis soov omandada põhjalik muusikaharidus.

2013. aastal moodustatud folkmuusikaansambel on esinenud 33 riigis. Eesti tuuri raames antakse 15 kontserti ja lõpetatakse ringreis 10. märtsil Põlvamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles