Pärnu Vaprus kaotas hooaja avamängu suurelt (1)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vaprus.
Pärnu Vaprus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Pärnu JK Vaprus pidi hooaja esimeses Premium-liiga mängus tunnistama Nõmme Kalju FC kindlat paremust, kaotades 0:7. Külma tõttu toimus matš erandkorras Eesti jalgpalli liidu (EJL) sisehallis.

Mängu alustas aktiivsemalt Nõmme Kalju FC, kellel avanes mitu väravavõimalust. Pärnu alustas mängu pigem kaitsest lähtuva taktikaga. Kalju pani end maksma 11. minutil, kui Aleksander Volkov pääses pärnakate kaitsja ja väravavahi ebakõla järel vabalt löögile. Seis 1:0 Kalju kasuks. 

Seejärel haarasid initsiatiivi võõrustajad, juba 19. minutil viis nõmmekate leegionär Reginald Mbu Alidor kauglöögist kodumeeskonna juhtima 2:0. Mängu domineeris kodumeeskond, tekitades ohtlikke olukordi pärnakate värava ees. Mõni sekund hiljem tõrjus Nikolai Mašitševi rünnaku edukalt Pärnu väravavaht Richard Aland.

Juba 23. minutil kindlustasid nõmmekad eduseisu veel, kui pärast nurgalööki suunas Levadiast selleks hooajaks Nõmme Kaljuga liitunud Rimo Hunt palli väravasse. 3:0. 

Pärnakatest oli avapoolaja üks paremaid võimalusi Joosep Sarapuul, kes mängis üle Kalju kaitsemängija ja pääses seejärel löögile, kuid tulutult.

Teise poolaja 56. minutil jätkus Nõmme Kalju pidupäev jalgpalliväljakul, kui kontrarünnaku järel lasti Hundil lüüa 4:0. 

Pärnu ei jõudnud eelmisest olukorrast toibuda, kui minut hiljem oli täpne Nõmme Kalju välismängija Liliu. 5:0.

Pärnakail oli veidi helgemad hetked, kui löögini jõudsid Tõnis Vihmoja ja Joosep Sarapuu: esimese rünnaku suutis Vitali Teleš tõrjuda ja teise löök lendas üle värava. Sellega Pärnu õudusunenägu ei lõppenud, sest 70. minutil oli seis juba 6:0, värava autoriks Henrik Pürg.

Mängu vormistas Nõmme Kalju, kui vahetult pärast nurgalööki jõudis sihile Vlasiy Sinyavskiy, kes peaga suunas palli väravasse ja lõppseisuks kujunes 7:0. 

Mängu järel sõnas Pärnu JK Vapruse peatreener Indrek Zelinski: „Võimsuse ja oskuste vahe on, sest ühed on elukutselised ja teised amatöörid.” Peatreener märkis, et mänguks ettevalmistust on seganud asjaolu, et Pärnus puudub sisehall ega ole saadud teha korralikku pallitrenni. Seetõttu on kannatanud treeningute kvaliteet. 

Järgmisena mängib Pärnu JK Vaprus Premium-liigas 10. märtsil kell 13 kodusel kunstmurustaadionil Tartu JK Tammekaga. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles