Urmas Saard: Kas noori saab sundida lipuheiskamisel osalema?

Urmas Saard
, Sindi gümnaasiumi infojuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu selts on teinud Sindis sihikindlat tööd, et kasvatada noortes austust oma riigi sümbolite vastu.
Eesti lipu selts on teinud Sindis sihikindlat tööd, et kasvatada noortes austust oma riigi sümbolite vastu. Foto: Urmas Luik

Viimaste nädalate tähelepanekud sunnivad jälle mõtlema, millisel määral peaksid meie pärandiga seotud ettevõtmised olema reguleeritud seaduste, määruste, juhiste, käskude, sundimise ja keeldudega ja millal loeb vaba tahe.

Sindi inimestega kohtumisel kõrvutas Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi filosoofiaõpetaja Joosep Tammo ammust aega tänapäevaga, kui tsivilisatsioon saab kestvalt toimida tänu­ umbes kolmele miljonile käsule ja keelule.

Pika ajaproovi läbinud piibel annab ainult kümme põhilist käsku, mis peaksid tagama kõigile inimväärse elamise. Neist enamikku peame enesestmõistetavaks ega kibele vaidlema, kui kästakse austada vanemaid, ei lubata valetada, varastada, tappa. Õpilased kippusid esitama rohkemgi käske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles