Oskamatu ahjukütmine tõi kohale päästjad

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandur.
Suitsuandur. Foto: Marko Saarm

Eile kell 22.40 said päästjad väljakutse Pärnus Käbi tänavale. Hädaabikõne teinu sõnul oli ta ahju küttes unustanud avada siibri ja nüüd oli paarismaja korter vingu täis. 

Õnnetuskohal selgus, et tõenäoliselt alkoholi tarvitanud korterielanik ei suutnud ahju normaalselt kütta ja tuba oli suitsuga täitunud.

Oskamatu ahjukütja anti tervisekontrolliks üle kiirabile. 

Päästjad ventileerisid ruumid ja kuna tegemist oli nende hinnangul tuleohtliku koduga, paigaldasid nad suitsuanduri korterisse ja trepikotta.

Lääne päästekeskus paneb kõigile südamele, et küttesüsteeme kasutades peab olema tähelepanelik ja jälgima täpselt, mida teete. 

„Siibri mitteavamine või selle liiga varajane sulgemine võib maksta elu. Võib-olla tundub see kõik esialgu vähetähtis, kuid kui olete sunnitud tegema hädaabikõne ning teie tervis ja heaolu sõltub ühel hetkel vaid teistest, mõistate kindlasti, et oleksite võinud teisiti toimida,” märkis Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais.

Päästekeskus soovitab ahjuküttega kodudesse paigaldada peale suitsuanduri vingugaasianduri. Ainult vingugaasianduriga on võimalik tuvastada ruumis vingugaasi.

„Erinevalt suitsuandurist, mis paigaldatakse lakke, kinnitatakse vingugaasiandur umbes meetri kõrgusele põrandapinnast. Selle paigaldamisel tuleb jälgida tootja juhiseid,” seletas Kais. „Kindlasti peaks vinguandur olema eakatel ja lastega peredes.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles