Pärnu–Uulu lõigu keskkonnamõju hindamise programm pandi avalikule arutelule

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõllapulga tee ja Riia maantee ristmik plaanitakse ehitada eritasandiliseks.
Tõllapulga tee ja Riia maantee ristmik plaanitakse ehitada eritasandiliseks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Maanteeamet avalikustas Pärnu–Uulu teelõigu keskkonnamõju hindamise (KMH) programmi ja eskiisi, avalik väljapanek kestab 19. märtsini.

Teelõigu põhiprojekti koostamise eesmärk on viia Tallinna–Pärnu–Ikla riigitee kilomeetritel 133,4–143 vastavusse esimese klassi tee nõuetega ja tõsta liiklusohutust. Projekt hõlmab muu hulgas maanteede ja ristmike ja kogujateede teemaa määramist, ristmikele optimaalse asukoha leidmist ja keskkonnamõju hindamist.

Kavas on kaks eritasandilist sõlme: Tõllapulga ja Uulu. Samuti on planeeritud jalakäijatele ja jalgratturitele kaks eritasandilist ületust tunnelite näol ning Uulu kanali silla lammutus ja uue kavandamine koos kallasrajaga loomade liikumiseks.

Põhiprojekti koostamisel juhindutakse Pärnu maakonnaplaneeringut täpsustavast teemaplaneeringust, mis kehtestati 2012. aasta Pärnu maavanema korraldusega.

KMH kava ja projekti eskiisiga on võimalik tutvuda maanteeameti, Pärnu linna ja Häädemeeste valla veebilehel ja Häädemeeste vallamajas. Avaliku väljapaneku jooksul saab KMH programmi kohta esitada ettepanekuid, küsimusi ja vastuväiteid nii projekti koostajale, KMH eksperdile kui arendajale.

Keskkonnamõju hindamise programmi avalik arutelu toimub 20. märtsil Pärnus ja 27. märtsil Häädemeestel.

Eskiis-1
Eskiis-1 Foto: maanteeamet
Eskiis-2
Eskiis-2 Foto: maanteeamet
Eskiis-3
Eskiis-3 Foto: maanteeamet
Eskiis-4
Eskiis-4 Foto: maanteeamet
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles