Tagne Tähe: Kas Eesti hooldekodud on õnnetusteks valmis?

Tagne Tähe
, Päästeameti ohutusjärelvalve osakonna juhataja kohusetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel aastatel on Eestis hoolekandeasutustes olnud ligi 10 põlengut aastas. Tammiste hooldekodu on punasest kukest hoidunud.
Viimastel aastatel on Eestis hoolekandeasutustes olnud ligi 10 põlengut aastas. Tammiste hooldekodu on punasest kukest hoidunud. Foto: Urmas Luik

Jaanuar 2018. Lõuna-Koreas hukkus haiglapõlengus 41 inimest. Veebruar 2018. Jaapanis kaotas vanadekodus põlengu tõttu elu 11 inimest. September 2013. Venemaal hukkus psühhiaatriahaigla tulekahjus 37 inimest. Eesti ajaloos oli viimane suurem põleng hoolekandeasutuses aastal 2011, kui 20. veebruaril sai Haapsalu lastekodu tulekahjus surma kaheksa last ja kaks noorukit.

Mida on sellest õnnetusest ja ülejäänud maailma põlengutest õpitud ja kuidas on olukord tuleohutusega meie hoolekandeasutustes praegu?

Viimastel aastatel on Eestis hoolekandeasutustes olnud ligikaudu kümme tulekahju aastas. Põhjusteks nii süüdatud voodid kui suitsetamine rõdul. On tahtlikult süüdatud ja proovitud põlema­ panna voodeid, voodipesu, madratseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles