Fotod ja video: talisuplejate seltsi president: Pärnus on ikka vesi tükk maad parem!

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu talisuplejate seltsi president Tõnu Kütt tunnistas, et on tiitlivõistlusteks täiesti valmis, sest külmas vees on ta harjutanud iga päev.
Pärnu talisuplejate seltsi president Tõnu Kütt tunnistas, et on tiitlivõistlusteks täiesti valmis, sest külmas vees on ta harjutanud iga päev. Foto: Winter Swimming World Championships 2018 Facebook / Aldis Toome

Pärnakad ei saa just iga päev uhkeldada maailmameistriks tulekuga, kuid Tallinnas Admiraliteedi basseinis eile alanud 11. taliujumise maailmameistrivõistlustel pärjati kaht kohalikku just sellise aunimetusega.

Pärnu spordikooli ja ujumisklubi UCA treener Artur Tikkerbär (U klubi) ujus poolekraadises vees 25 meetrit liblikat ajaga 14,84, mis 55–59aastaste meeste seas tõi talle 15 võistleja seas kuldmedali.

Esikoha teeninud Artur Tikkerbär (keskel).
Esikoha teeninud Artur Tikkerbär (keskel). Foto: Winter Swimming World Championships 2018 Facebook / Aldis Toome

Silvia Kruusla (Pärnu Winterswimming Club) läbis 100 meetrit vabatehnikas 1.45,11ga ja tuli maailmameistriks 65–69aastaste naiste vanuseklassis, kus pärnulanna oli ainus võistleja. 

Kolmas medal tuli Pärnusse naiste 25 meetri delfiinujumises, kui Piret Mathiesen (Pärnu talisuplejate selts) läbis distantsi 26,26ga ja sai kaela pronksise autasu.

Piret Mathiesen (vasakul) teenis pronksise autasu.
Piret Mathiesen (vasakul) teenis pronksise autasu. Foto: Winter Swimming World Championships 2018 Facebook / Aldis Toome

Pärnu talisuplejate seltsi president Tõnu Kütt kinnitas, et on tiitlivõistlusteks täiesti valmis, sest külmas vees on ta harjutanud iga päev. "Juba 30 aastat," tunnistas ta. "Medalitele ma ei pretendeeri, sest olen supleja, mitte ujuja!" 

Nii läbiski Kütt 100 meetrit rinnuli 3.49,78ga, mis 70–74aastaste arvestuses andis seitsme võistleja hulgas tagantpoolt esikoha. "Ega või end [esimesel distantsil] kohe üle pingutada," ütles ta lõbusalt. "Tuleb mitu korda veel ujuda. Pärnus on ikka vesi tükk maad parem, aga siin pole ka viga!"

MMil on kavas 12 individuaalala ja kaks teateujumist, samuti talisuplus ja 25 ja 50 meetri distants, kus aega ei võeta – kokku 3000 starti.

Viie päeva jooksul võistleb maailma parima tiitli eest ligikaudu 1500 ujujat 40 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles