Lilli Tölp: Miks peame rääkima loomadest?

Lilli Tölp
, taimetoidupäeva korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvab Eesti inimeste kaastunne loomadele ja suureneb huvi taimetoitluse vastu.
Kasvab Eesti inimeste kaastunne loomadele ja suureneb huvi taimetoitluse vastu. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Minule on iga loom hoolimist ja austust väärt. On hea tõdeda, et riigis, kus elame, areneb loomakaitse valdkond ja kõigil on vabadus neil teemadel kaasa rääkida. Ühisel jõul on võimalik teha muudatusi isegi riiklikul tasandil. Seda tõdesin, kui 2016. aasta lõpus Andres Tölbi, Danel Rinaldo, Silver Smeljanski ja teistega korraldasime loomatsirkusevastase piketi.

Ära jäetud etenduse tõttu nördinud lapsi ja nende vanemaid ei õnnestunud kuidagi veenda, et teeme seda üksnes loomade heaolu nimel. Nende silmis jäime kuritahtlikeks inimesteks, kes rikkusid ära toreda pereõhtu.

Pärnus ja muudes linnades korraldatud pikettide tulemusel Eestisse enam kunagi metsloomatsirkust ei tule. Meie rõõmustame, aga paljud võib-olla ei saa seadusmuudatuse tähtsusest aru. Et üksteist paremini mõista, on oluline osaleda aruteludel. Üks variant on rahvaga suhelda meediakanalite vahendusel, kuid palju efektiivsem on vahetu suhtlus. Taimetoidupäeva roll on pakkuda selleks vajalikke tingimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles