Katse: kas kolme kuuga saab elamisest ökokodu?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakate kodusid külastanud keskkonnaekspert Kai Klein ei väsi kordamast, et toodete tervise- ja keskkonnahoidlikkuse üle otsustamiseks tuleb lugeda koostisosade nimekirja.
Pärnakate kodusid külastanud keskkonnaekspert Kai Klein ei väsi kordamast, et toodete tervise- ja keskkonnahoidlikkuse üle otsustamiseks tuleb lugeda koostisosade nimekirja. Foto: Urmas Luik

Detsember, jaanuar, veebruar – just nii palju aega oli va­litud pärnakatel aega­ teha kodus rohepööre. Reformivaldkonnaks kodukeemia, kosmeetika, toidunõud.

“Mul on potsikuid nüüd kodus vähem ja laste usaldus minu jutu vastu kasvas,” rääkis katses osalenud Silva Soobik. Teismeeas lapsed olid Soobikule peamine argument ülesanne vastu võtta: “Ema võib ju rääkida, aga kui teised spetsialistid kinnitavad, et teema on tähtis ja mitte ainult tervise, vaid ka keskkonna pärast, siis on see usutavam.”

Soobikul oli raskete tervisemurede tõttu elus aeg, mil tema kodukeemia ja kosmeetika tarbimisharjumused olid radikaalsed. “Mul oli vannitoas ainult seep,” meenutas ta. Eksperimendi alguseks­ oli siiski pudeleid-purgikesi majapidamisse taas kogunenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles