Juhtkiri: Raske löök õiglustunde pihta

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eesti loomakaitse selts valis 2010. aasta kõige loomavaenulikumaks teoks pärnakate Indrek ja Marge Arumäe koera ja kutsikate hooletusse jätmise. See tegu jõudis kohtusse ja protsess pälvis palju tähelepanu, sest hoolimatu suhtumine, mille tõttu vast poeginud koer Claudia ketis hinge vaakuma jäeti, oli oma jõhkruses mõistetamatu. Muu hulgas tekkis õigustatud küsimus, kuidas Marge Arumäe sugune inimene saab õpetajana töötada.

Eile aga kõlas Pärnu maakohtus Marge Arumäe sõbranna rõõmus hõise: “Kiidetud olgu issand!”, sest kohus mõistis Arumäe õigeks. Jäägu neile see rõõm, mida on raske, isegi võimatu mõista, samamoodi nagu pole võimalik mõista julmust looma, inimese sõbra suhtes.

Ei ole hea toon kohtu otsust ajakirjanduses arvustada ja seda me ei teegi, küll paneb eilne otsus järeldama, et seadust tuleb kohendada, sest väga paljude inimeste õiglustunne sai eile suure löögi.

Mullu kui Liliette, algupärase nimega Claudia juba paranema hakkas, kirjutasid Pärnu loomade varjupaiga töötajad varjupaiga kodulehel, kus koera kogu õnnetu lugu kirjas, järgmist: “Kogu südamest täname kõiki toetajaid, tänu kellele oleme saanud Liliettele raviprotseduure teostada. Suur tänu ka neile, kellel puudusid võimalused finantsiliseks toetuseks, ent kes hea sõnaga toeks on olnud!”

Pärnu Postimees ühineb tänusõnadega ja tahame väga loota, et Arumäe, kelle tõttu loom nii õnnetusse seisu üldse sattus, ei vii nendelt toredatelt inimestelt tahtmist ikka ja alati meie sabaga sõpru aidata.

Ja hoidku seesama issand, keda Arumäe sõbranna õigeksmõistvat otsust kuuldes kiitis, et ükski õnnetu loom enam selle inimese hooletuse pärast kannatama ei peaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles