Soomaal raiet teinud ettevõte ei tunnista eksimust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsaraie Soomaal.
Metsaraie Soomaal. Foto: Kristjan Lust

Soomaal raiet korraldanud OÜ Strobusi tegevjuht Ahti Luts oma süüd ei tunnista ja ootab ära keskkonnainspektsiooni hinnangu.

Kuna Lutsu sõnutsi on ettevõtte esindajad šokeeritud, ei soovinud ta teemat pikemalt kommenteerida. Firma on esitanud keskkonnainspektsioonile päringu, soovides vastust, kas nad on toime pannud rikkumise.

"Kui keegi arvab, et ei tohiks raiuda, ei ole see hea argument, et mitte raiuda. Meil on dokumentatsioon korras ja enda arvates oleme käitunud heaperemehelikult. Kui keskkonnainspektsioon näeb, et me oleme eksinud, siis sealt tulenevalt saame hakata vastuseid andma," selgitas Luts.

Lutsu kinnitusel soovib ettevõtegi saada täpsemat infot. "Praegu on maru ühte nurka lükatud see asi," sõnas tegevjuht.

Soomaa raietöödeks on Lutsu selgituse kohaselt Strobusile väljastatud seaduslik raieluba ja ettevõte teeb keskkonnainspektsiooniga igakülgset koostööd, kuna eesmärk on seaduslikke raietöid teha.

Pooleli menetluse tõttu ei soovinud Luts kodanikeühendusele Eesti Metsa Abiks ega ka ajakirjandusele rohkem kommentaare anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles