Pärnu haigla ei ole gripi kõrghooajal veel külastuskeeldu kehtestanud

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Haigla.
Pärnu Haigla. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Kuigi terviseameti andmetel suurenes Eestis haigestumine ülemiste hingasteede viirusnakkustesse 13 protsenti, pole Pärnu haiglas veel külastuskeeldu rakendatud.

Terviseameti üheksanda nädala ülevaatest ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumise kohta selgub, et haigestumine viirusnakkustesse kasvas eelmise nädalaga võrreldes 13 protsenti.

Terviseameti andmetel haigestumus eelmisel nädalal Pärnumaal kasvas, kuid Pärnu haigla kommunikatsioonijuhi sõnutsi pole haigla külastuskeeldu veel kehtestanud.

Grippi haigestumuse intensiivsust hinnatakse keskmiseks ja geograafilist levikut laialdaseks. Sestap kinnitas terviseamet, et grippi haigestumiste kõrghooaeg on käes.

Läinud nädala jooksul pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arsti poole 7493 inimest, neist 42 protsenti lapsed.

Veebruari lõpu seisuga on gripist tingitud tüsistuste tõttu surnud 34 inimest vanuses 53–98. Nädalaga on lahkunud veel 11 inimest.

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 569. Laboratoorse kinnituse sai möödunud nädalal 523 juhtumit: 179 inimesel tuvastati A- ja 344 isikul B- gripiviirus.

Ühel ajal on ringluses kolm gripiviiruse alatüüpi: kaks A-gripiviirust ja üks B-gripiviirus. Sel hooajal on domineerivaks kujunenud B-gripiviirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles