20 aastat tagasi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Ikla piiripunkti uues hoones käis eile ehitustehniline komisjon, mis otsustas maja esialgu veel mitte vastu võtta ja andis ehitajale vigade kõrvaldamiseks seitse päeva aega. “Komisjon ei võtnud maja puht ehitustehnilistel põhjustel vastu,” ütles Ikla tolliposti juhataja Piret Puur. Küll aga vaatas ta optimistlikult tulevikku: “Eesti suurimas piiripunktis on seitse aastat töötatud putkades, peagi kolime kahtlematult Euroopa tasemel piirikompleksi. Töötingimusi ei anna endistega võrreldagi.”

Et Lätiga rakendub ühispiir, tulevad Eesti poolele ka Läti piirivalve ja tolli esindajad, nii nagu meie esindajad asuvad tööle Läti piiril.

Puuri sõnade kohaselt välistab selline töökorraldus topeltkontrolli: Eestist väljasõitjad läbivad tolli- ja piirikontrolli lätlaste juures, Eestisse tulijaid võtavad vastu meie piirikompleksi töötajad.

(Pärnu Postimees 10. märtsil 1998)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles