Peep Peterson: Palk ei ole saladus

Peep Peterson
, ametiühingute keskliidu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgasaladust peab hoidma vaid tööandja, töötaja võib oma teenistusest rääkida kolleegide-sõpradega või isegi meedia vahendusel, tuletab Peep Peterson eestlastele meelde.
Palgasaladust peab hoidma vaid tööandja, töötaja võib oma teenistusest rääkida kolleegide-sõpradega või isegi meedia vahendusel, tuletab Peep Peterson eestlastele meelde. Foto: Priit Simson / Postimees

Ametiühingutöö pärast jõuab meieni kümneid lugusid, kus tööandjad sihilikult või kogemata seadust valesti tõlgendavad. Üks selliseid on palgasaladuse küsimus.

Töölepingu seadus ütleb palgasaladuse kohta, et “tööandja on kohustatud mitte avaldama töötaja nõusolekuta või seadusest tuleneva aluseta andmeid töötajale arvutatud, makstud või maksmisele kuuluva töötasu kohta”. Oleme tähelepanelikud: seadus paneb ainult tööandjale kohustuse pidada palgasaladust, mitte töötajale.

Töötaja on vaba rääkima oma sissetulekust abikaasa, naabri ja ametiühingu usaldusisikuga või arutama enda palga üle ajaleheartiklis, sotsiaalmeedias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles