Irina Talviste: Kes maksab memme vaeva?

Irina Talviste
, Pärnu linnavolikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Talviste.
Irina Talviste. Foto: Mailiis Ollino

Haldusreformist on möödas juba­ mõni aeg, kuid sellega seoses on lahendamata veel rida küsimusi. Esmajärjekorras oleks vaja korrastada olukord eelarvesse raha laekumisega, mis konkreetselt mõjutab Pärnu linna koostööpartnerite majandustegevust. Neid otsuseid ei ole võimalik lükata kuhugi tulevikku.

Linna munitsipaalkoolidel on majanduskulude ja töötasude tarbeks linna eelarves ette nähtud kindlad summad, kuigi viimasel volikogu istungil ei suudetud kahjuks leida raha muusikakooli õpetajate palgatõusuks.

Erahuvikoole majandavad vanemad, kes tasuvad laste eest õppemaksu ja sellele lisanduvad kohaliku omavalitsuse toetused, mida kutsutakse pearahaks õpilase­ kohta. Oleme praegu olukorras, kus aga pearaha ei laeku kokkulepete kohaselt ja sellel on erahuvikoolide majandamisele negatiivne mõju.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles