Maailmarekordi ujunud pärnakas sai taliujumise-MMil karistada ja trahvisekundid lükkasid ta poodiumilt välja

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Tikkerbär neljandal rajal.
Artur Tikkerbär neljandal rajal. Foto: Winter Swimming World Championships 2018 Facebook / Aldis Toome

Tallinnas taliujumise maailmameistrivõistlustel juba kolm kuldmedalit võitnud Pärnust pärit Artur Tikkerbär, kes tiitlivõistlustel kannab pealinna U klubi värve, jäi neljandast võidust ja maailmarekordist ilma.

Tikkerbär, kes 55–59astaste vanuseklassis on teeninud esikoha nii 25 meetri liblikujumises kui ka 25 ja 50 meetri vabaltujumises, oli kõige nobedamalt finišis 100 meetri vabaltujumiseski, kuid kohtunikud leidsid, et tal oli õlg reeglitevastaselt veest väljas ja nii lisati maailmarekordilisele lõpuajale viis karistussekundit. Protokolli kantud 1.14,47 jättis pärnaka neljandaks.

"Eks see inetu ole ja natuke pettunud olen," möönis Tikkerbär. "Ühel päeval hindavad kohtunikud asju ühtmoodi, teisel teistmoodi. See pole päris korrektne."

Tikkerbäri sõnade kohaselt on sama reegli rikkumise eest sel MMil määratud karistusi väga paljudele. "Kohtunikestki tuleb aru saada. Reeglite erinev tõlgendamine tuleb sellest, et nende seas on palju vabatahtlike, kes pole sel alal profid," nentis ta.

Artur Tikkerbär (keskel).
Artur Tikkerbär (keskel). Foto: Winter Swimming World Championships 2018 Facebook / Aldis Toome

Tikkerbär tunnistas, et ühest võidust ilmajätt ei ole võitlusvaimu murdnud. "Kurb oleksin siis, kui mul poleks ühtegi medalit. Kolm esikohta aitavad seda unustada," arvab ta.

Kolme Tallinnas võidetud kuldmedaliga on Tikkerbäri auhinnariiulil juba kümme taliujumise maailmameistrivõistluste kõige kirkamat medalit. Hõbemedaleid on Pärnu mehel MMidelt kuus.

"Ainult pronksi pole mul veel," naeris Tikkerbär. "Tahaks seda karva medalitki kollektsiooni."

Peale Tikkebäri võitis MMi teisel päeval pärnakatest kuldmedali Pärnu talisuplejate seltsi esindav Silvia Kruusla, kes võitis 65–69aastaste naiste vanuseklassis 50 meetri vabaujumises.

 

Silvia Kruusla (keskel).
Silvia Kruusla (keskel). Foto: Winter Swimming World Championships 2018 Facebook / Aldis Toome
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles