Pärnu linn võidutses omavalitsuste talimängudel

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranno Sutt.
Ranno Sutt. Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel Viljandis ja selle lähiümbruses 34. Eesti omavalitsuste talimängudel osales üle 1500 huvilise. Sel võistlusel pälvis Pärnu linn esikoha.

Parima linna tiitliga pärjati 233 punktiga võidutsenud Pärnu. Teiseks platseerus Rakvere 223,5 ja kolmandaks Viljandi 216ga. Üldarvestuses jäid pärnakad kolmandaks.

Üksikaladest ujumises ja murdmaasuusatamises esikoha saanud Rae vald kogus maaomavalitsustest parimana 258 silma. Naiste korvpalli ja mäesuusatamise võitnud Tartu vald oli 240,5 punktiga teine. Mõlemad kuulusid suurte, üle 8000 elanikuga valdade gruppi. Alla 8000 elanikuga valdadest krooniti võitjaks Viru-Nigula, kes üldjärjestuses saavutas 48 osalenud omavalitsuse seas 13. koha.

Auhinnalise teise koha lauatennises saavutas Pärnu Viru-Nigula valla järel ja Viljandi ees. Võistkonda kuulusid Antti Luigemaa, Urmas King, Gerle Valgenberg, Ken Talpas-Taltsepp ja Kristel Lükk.

Ken Talpas-Taltsepp
Ken Talpas-Taltsepp Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Esiletõstmist väärib häädemeestelaste tulemus: nemad saavutasid murdmaasuusatamises üldarvestuses teise koha. Sellesse andsid oma panuse Kadri Madissoo, Hendrik Peterson ja Ranno Sutt.

Pärnut esindanud ujujatest saavutas Greete Marleen Pärn (2002. aastal sündinud ja nooremad) teise koha 100 meetri seliliujumises ajaga 1.11,82.

Samuel-Mathias Mäkimaa (2002. aastal sündinud ja nooremad) tuli teiseks 100 meetri rinnuliujumises 1.16,34ga.

Artur Tikkerbär (1978. aastal sündinud ja vanemad) sai Henri Kaarma Järel hõbedaväärilise koha 100 meetri vabaltujumises ajaga 1.05,00.

Tori valla esindaja Aurelia Roos (2002. aastal sündinud ja nooremad) tuli kolmandaks 100 meetri seliliujumises 1.12,82ga.

"Ujumises jäi poodiumist väga napilt puudu ja lauatennisistid olid väga tublid. Kahtlemata väärivad tähelepanu murdmaasuusatajad. Mängud kujunesid väga meeldivaks, õhkkond oli sõbralik ja tehniline korraldus tasemel," hindas maakonna delegatsiooni juhtinud Kaiu Kustasson lõpptulemust Pärnumaa spordiliidu vahendusel. 

Peale eelmainitud omavalitsuste esindasid maakonda Tori, Saarde ja Põhja-Pärnumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles