Vangis viibiv jõhker peksja osutus ka kogenud petturiks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid. Pilt on illustratiivne.
Trellid. Pilt on illustratiivne. Foto: Mihkel Maripuu

Selgus, et juba võika vägivallakuriteo tõttu vangis viibiv Kristjan Press pettis suuri summasid välja pea mitmekümnelt kannatanult.

Veebruari keskpaigas Pärnu kohtumaja istungitel ilmnes, et 25aastane Press oli ettevõtetelt, laenupakkujatelt ja eraisikutelt välja petnud kokku 34 725 eurot, mille ta pärast süüdimõistva otsusega kaasnenud tsiviilhagisid peab tagasi maksma. Ohvreid ja juhtumeid oli ligemale paarkümmend.

Süüdistuse järgi võttis Press 2015. ja 2016. aastal ettevõtetelt väikelaene ega kavatsenudki summasid tagasi maksta. Enamasti kasutas ta tehingute sooritamiseks kaasosalise abi või esines võõra nimega. Samuti kasutas ta korduvalt automüügiportaalides võõraid andmeid ja müüs seal sõidukeid, mida tal tegelikult olemas polnud, paludes ohvritel raha ette maksta.

Press on aga Pärnu Postimehele tuttav hoopis teise võika juhtumi tõttu. Detsembris kirjutas leht, kuidas kolmeliikmeline seltskond peksis ühes Pärnumaa talus läbi noormehe ja üks ründajatest sõitis mopeediga kannatanu peast korduvalt üle.

Nimetatud juhtumis kaasosalisena tegutsenud Press sai tol korral karistada pika vangistusega. Mainitud pettuste tõttu pikendas Pärnu maakohus tema karistust veel kuue kuu võrra, seega peab ta Rootsi kardinate taga olema viis aastat, kümme kuud ja kakskümmend päeva.

Vägivalla ja pettuste tõttu on teda korduvalt karistatud ja vangis on ta varemgi olnud.

Pärnu maakohtu otsus pettuste asjus jõustus 5. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles