Galerii: lapsed mängivad ja vanemad teevad head Üleannetuse perepäeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub Pärnu Kaubamajakas Tartu ülikooli kliinikumi lastefondi perepäev Üleannetus, mille eesmärk on koguda annetusi ravi vajavate laste heaks, kuna riigi rahast selleks ei piisa.

TÜ kliinikumi lastefondi kommunikatsioonispetsialisti Kadri Oru teatel toetab lastefond praegu 20 last, kes vajavad arendavat teraapiat, ja tasub ühe lapse sõidukulud eri terapeutide juurde.

"Kampaania raames pole arendava teraapia saamiseks ükski Pärnumaa pere meie poole abisooviga veel pöördunud. Spetsiaalse ravitoidusegu ja toitmissüsteemide soetamisel toetasime möödunud aastal viit raskelt haiget last kasvatavat Pärnumaa peret," täpsustas Org.

Lastefond kutsub üles enda poole pöörduma teisigi Eesti peresid, kes vajavad abi arendava teraapia eest tasumisel või raskelt haige lapse transpordikulude katmisel ravikohta.

Oru sõnutsi toetatakse lapsi, kes vajavad muusika-, ratsutamis-, tegevus- või füsioteraapiat, neist viimasena mainitu hõlmab individuaalset ravivõimlemist. "Toetame teraapiat lähtuvalt konkreetsest vajadusest, millega pered on meie poole pöördunud ja mida raviarstid on raskelt haige lapse taastus- ja arendusraviks soovitanud," selgitas Org.

Kampaaniaga loodab lastefond koguda 120 000 eurot, mis võimaldab aidata 35 arendavat teraapiat vajavat last kolme aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles