Pärnu linnavalitsus on valmis EKRE ettepanekut analüüsima

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus.
Pärnu linnavalitsus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsuse teatel on nad valmis analüüsima Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) liikme Siimo Lopsiku ettepanekut hakata noortele vähemalt kolme lapsega peredele tasuta elamumaad jagama, kuid ei soovi enne analüüsi valmimist sellele hinnangut anda.

Linnavolinik Lopsik esitas volikogule eelnõu, milles tahetakse teha linnavalitsusele ülesandeks korraldada noortele vähemalt kolme lapsega peredele tasuta elamumaa andmine. Linnavalitsuse pressesindaja vahendas, et vastav analüüs ja kuluarvestus tuleks välja töötada 15. detsembriks.

Eelnõu seletuskirjas kirjutas Lopsik, et linnalähedase krundi saamise eeldus võiks peale Eesti kodakondsuse ja Pärnu linna sissekirjutuse olla kolme alaealise lapse olemasolu peres ja kohustus rajada krundile teatud aja jooksul kodu. Linna panusena näeb Lopsik veel taristu rajamist, tüüpprojektide pakkumist ja "koostöö soodustamist", näiteks Kredexi ja moodulmaju tootvate kohalike ettevõtetega.

"Pärnus on mitu moodulmajade tootjat, kellega oleks näiteks mõistlik koostööd teha ja kes saaksid soodsatel tingimustel pakkuda tüüplahendusi kindlate elamutüüpide kujul," selgitas Lopsik.

Eelnõule arvamuse andnud linnavalitsus leidis, et põhjaliku analüüsita ei saa midagi korraldada. Kuna Lopsiku soov oli elamumaa jagamist analüüsida ja teha selle kuluarvestus, oli linnavalitsus päri need enda peale võtma.

Analüüs peaks selgitama, kas vähemalt kolme lapsega perede toetamiseks on kõige efektiivsem neile elamumaa anda, sest perel ei pruugi jätkuda raha maja ehitamiseks. Võib-olla selgub, et ainult väheseid peresid toetav ettevõtmine läheks liiga kalliks ja otstarbekam oleks sama raha eest paljulapselisi peresid teisiti toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles