Väino Linde: Kas hümn vajab seadustamist?

Väino Linde
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väino Linde arvates on maailmas üsna erandlik, et üks patriootlik koorilaul omandab riigihümni tähenduse tavaõiguslikult, mitte kellegi käsul.
Väino Linde arvates on maailmas üsna erandlik, et üks patriootlik koorilaul omandab riigihümni tähenduse tavaõiguslikult, mitte kellegi käsul. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kindlasti ei saa mind pidada praegu Toompeal võimul koalitsiooni pooldajaks. Aga siiski olin üpris meeldivalt üllatunud, millise elegantsiga on riigikogu enamus valmis EKRE fraktsiooni esitatud hümniseaduse eelnõu prügikasti viskama.

Mitte et keegi sellele just otsesõnu vastu olnuks, muidugi mitte. Aga kehtivas lipuseaduses kosmeetilise parandusega meie hümn ära mainida ... Lihtne ja geniaalne võte korraga, millega rahvuskonservatiividelt võetakse käest otsekui klaaskuulike, mida nad ilmselt muidu saanuks oma valijate uste juures veeretada pikalt ja pidevalt. Et näete, tulime hea asja peale ja kõik teised poliitilised jõud toetasid meie initsiatiivi. Või et üldse ei toetanud kahjuks ja hääletasid hümni seadustamise vastu.

Eesti Vabariigis on vastu võetud sadu seadusi. Kas nende hulgas on hümniseadus, pole meile seni palju korda läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles