Jaak Uibu: Miks kardate kirjutada rahvastikukriisist?

Jaak Uibu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvastik on peale kriisi jõudnud ka Ene-Margit Tiidu koostatud raamatu kaante vahele.
Eesti rahvastik on peale kriisi jõudnud ka Ene-Margit Tiidu koostatud raamatu kaante vahele. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Selle küsimuse esitan poliitikutele, ajakirjanikele, tippjuhtidele ja visionääridele, ühtekokku Eesti avaliku elu tegelastele. Et riik on sattunud rahvastikukriisi, sellest olen kirjutanud küllalt palju nii üksikartiklites kui netiraamatutes, viimastel kuudel ka riigikogu rahvastikupoliitika töörühma tegevuse ülevaadetes.

Etteheidet põhjendan tõsi­asjaga: guugeldades sõna “rahvastikukriis” leian esimese 30 viite hulgas liiga palju enda nime. Viited tulevad ja lähevad, aga teatud püsivuse leiame neis ometigi. Igaühel on võimalus seda kontrollida.

Esikohal selles valimikus on riigikogu teave rahvastikukriisi probleemkomisjoni olemasolust ja tegevusest. Auhinnalisele teisele kohale platseerub netiportaal Objektiiv teemakohaste materjalidega, millele järgneb koguni seitse–kaheksa Jaak Uibu nimega seotud viidet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles