Pärnu linnale eraldati teede investeerimistoetust 135 000 eurot

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäigurada. Pilt on illustreeriv
Ülekäigurada. Pilt on illustreeriv Foto: Ants Liigus

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kinnitas käskkirja, millega Pärnu linnale eraldati 134 750 eurot toetust kohalike teede hoiuks.

Pärnu linnas läheb investeering Riia maantee, Jannseni, Pika ja Mai tänava teeületuskohtade ohutumaks muutmiseks ja Tammsaare–Mai–Suur-Kuke ristmiku korrastamiseks.

Minister ütles, et järjest enam tuleb tähelepanu pöörata kohalike teede hoiule, eriti neile, mida läbib transiitliiklus. „Kui riik kogub näiteks veoautodelt teekasutustasu ja needsamad veokid sõidavad ka omavalitsustele kuuluvatel teedel, tuleb osa raha sinna suunata,“ lisas Simson.

Kohalike teedele annab riik projektipõhist investeeringutoetust kolmel eesmärgil: transiitteede toetus (maht seitse miljonit eurot), ettevõtlusega seotud teede toetus (1,25 miljonit) ja teeületuskohtade ohutumaks muutmise toetus (0,75 miljonit).

Teede investeeringutoetust taotles 47 omavalitsust ja taotluste maht oli ligikaudu 23 miljonit eurot. Kohalikele teedele on juhtumipõhiselt toetust eraldatud varemgi (aastatel 2013–2015), kuid selgelt väiksemas mahus.

Transiitteede programmi kogumaht on 2018. ja 2019. aastal 15 miljonit eurot. Kohalike omavalitsuste teede toetamine on kirjas valitsuse tegevuskavas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles