Mees ründas kaksikvenda noaga

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga.
Nuga. Foto: Toomas Huik

Täna jõustus Pärnu maakohtu süüdimõistev otsus 43aastase Tiidu suhtes, kes möödunud aastal oma kaksikvennale noaga kallale tungis.

Süüdistuse järgi haaras Tiit mullu 31. oktoobril Pärnus sõnavahetuse järel 14sentimeetrise teraga suveniirnoa ning torkas kannatanut teraga korra rindkerre ja teise torkega vasakusse põlve. Kui kannatanu käe kaitseks ette pani, tabas Tiit noaga tema sõrmi. Korra lükkas ohver ründaja eemale, kuid seepeale tabas noahoop teda jälle kaitseks näo ette tõstetud sõrmedesse. 

Ohvril ei tekkinud küll eluohtlikke vigastusi, kuid ta keha katsid sentimeetrised või veidi sügavamad torkehaavad.

Prokurör Ülle Tamm selgitas, et politseini jõudis juhtum hoopis haigla kaudu. "Kuna kannatanu tegi füüsilist tööd, ei saanud ta käevigastuse tõttu ülesandeid täita. Tööandja viis ta arsti juurde ja nii sattus juhtunu meie vaatevälja," rääkis ta.

Tiidule esitati süüdistus paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist lähi- või sõltuvussuhtes. Selle paragrahvi alla kuuluvad ühtlasi rünnakud sugulaste või pereliikmete vastu.

26. veebruaril mõistis Pärnu maakohus Tiidu kuriteos süüdi ja talle mõisteti üheksakuune tingimisi vanglakaristus aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Ühtlasi on mehel keelatud käitumiskontrolli ajal alkoholi tarvitada. Samuti peab süüdimõistetu tasuma menetluskulu ja sundraha kokku 846 eurot. Kohtuotsus sündis kokkuleppemenetluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles