Surjus loeti emakeelepäeval võistu luulet

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmi Kolla nimelisel luulevõistlusel osalejad.
Ilmi Kolla nimelisel luulevõistlusel osalejad. Foto: Erakogu

Surju põhikoolis tähistati tänast emakeelepäeva Ilmi Kolla nimelise luulevõistlusega, kus parimaid etlejaid aitas välja selgitada luuletaja Contra.

Nooremas vanuserühmas viis parima etleja tiitli koju Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 2. klassi õpilane Oskar Kingissepp, kes esitas Ellen Niidu luuletuse "Karupoja uus pluus".

Nooremas vanuserühmas tegidki poisid puhta töö: teise koha sai Robin Mittenbritt ja kolmandaks tuli Gregor Metsa. Mõlemad õpivad Surju põhikooli 3. klassis.

Noorema vanusegrupi parimad Gregor Metsa, Oskar Kingissepp ja Robin Mittenbritt.
Noorema vanusegrupi parimad Gregor Metsa, Oskar Kingissepp ja Robin Mittenbritt. Foto: Erakogu

Vanema vanuserühma parima ja publiku lemmiku tiitli pälvis Surju põhikooli 9. klassi õpilane Rita Ojaste, kes esitas Ilmi Kolla luuletuse "Üksindus". Teise ja kolmanda koha said selles vanuserühmas sama kooli 9. klassi õpilane Eneli Juhansoo ja 7. klassi õppur Henri Viik.

Vanema vanusgrupi parimad luulelugejad Eneli Juhansoo, Rita Ojaste ja Henri Viik.
Vanema vanusgrupi parimad luulelugejad Eneli Juhansoo, Rita Ojaste ja Henri Viik. Foto: Erakogu

"Mul oli väga hea meel kuulata laste ehedaid ettekandeid Eesti luulest," märkis Contra. "Emakeelepäev on just õige päev, mil seesugust ühist võistuetlemist korraldada."

Ilmi Kolla nimeline luulevõistlus toimus seitsmendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles