Kiikingu karikavõistlustel püstitati sarja rekord

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Saarpere (keskel).
Sven Saarpere (keskel). Foto: SK Saarde

Kui aasta varem nakatusid kiikingupisikuga Saarde vallas Allan Rist ja Maru Mehis Kore, siis läinud suvel Kilingi-Nõmme linnapäevadel "haigestus" Sven Saarpere. Ja kohe nii tõsiselt, et püstitas suvistel Pärnumaa lahtistel meistrivõistlustel Vallikäärus 7,13 meetriga Eesti rekordi ja võitis ülekaalukalt talvise Pärnumaa karikasarja. 

Võistlused toimusid novembrist märtsini viiel nädalavahetusel Pärnu spordihallis. Saali kõrgus ei võimaldanud aiste kõrguseks 6,93 meetrist enamat. Seega otsustas taktika. Vähemasti meeste võitjaks osutus see, kes maksimum-aisapikkusega tegi rohkem pöördeid üle võlli. Viimasel etapil oli Saarpere edu konkurentide ees sedavõrd suur, et piisanuks kaheksast pöördest.

"Hoog sai aga nii suureks aetud, et tuli 26 ringi," muheles Saarpere. See arv tähistab kogu sarja rekordit. 

Kahjuks ei loetud mingi apsaka tõttu Saarde valda Pärnumaa hulka ja Pärnumaa meistriks meeste ja meesjuunioride arvestuses tulid Saarperele ja Ristile järgnenud konkurendid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles