Pärast spaanädalat läheme sauna

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sauna pesemisruum näeb välja nagu muiste, kuid plekk-kausside asemel on plastmassist veeanumad. Omajagu anakronistlikult mõjub­ nõukogudeaegne kaal, millel soovija saab ennast enne ja pärast leilivõtmist ning kümblust kaaluda.
Sauna pesemisruum näeb välja nagu muiste, kuid plekk-kausside asemel on plastmassist veeanumad. Omajagu anakronistlikult mõjub­ nõukogudeaegne kaal, millel soovija saab ennast enne ja pärast leilivõtmist ning kümblust kaaluda. Foto: Madis Sinivee

Pärnu ainsa ühiskondliku ihuharimiskoha Karja 40 linnasauna seisund on nii masendav, et seda majandava OÜ Kümbluse nõukogu on otsustanud pärast spaanädala lõppu uurida saunaliste arvamusi, mida linnasaunaga ette võtta.

Karja tänava saun ehitati 1995. aastal ajastu stiilis ja mahus – suur hoone, kus pinda 1500 ruutmeetrit. Paigaldati õli- ja elektriküte, mida tol ajal peeti kõige odavamaks ja mugavamaks. Praegu tähendab see vähemalt 60 000 eurot küttekulu aastas.

2016. aastal oli sauna kahjum 16 632 eurot ja midagi pole läinud paremaks. Saunakülastajate arv kukub ja piletiraha katab hädapärast kolmandiku kuludest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles