Hooldekodud pole tule eest täielikult kaitstud

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1997. aastal Halinga turvakodus toimunud  põleng on Eesti üks traagilisemaid. 100 protsenti ei saa sarnast õnnetust välistada praegugi.
1997. aastal Halinga turvakodus toimunud põleng on Eesti üks traagilisemaid. 100 protsenti ei saa sarnast õnnetust välistada praegugi. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel nädalal kontrollis päästeamet Pärnumaal tulekahjudeks valmisolekut viies hooldekodus. Kuigi olukord on aastatega paranenud, ei saa praegugi väita, et tragöödiad ei kordu.

Rikkis alarm, valve puudumine öösel – see oli reaalsus 21 aastat tagasi Halinga turvakodus, mille põlengus hukkus kaheksa eakat piiratud liikumisvõimega naist. Äsja lõppenud kontroll tuvastas, et hooldekodud on muutunud turvalisemaks: ehituse poole pealt on kõikides asutustes nõuded täidetud ja korralduslikku laadi tuleohutusnõudeid püütakse järgida.

“Samal ajal oleneb kõik asutuse töötajate ja hoolealuste käitumisest. Ometi ei saa 100 protsenti väita, et sama­laadsed tragöödiad ei kordu,” tõdes Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles