Raietööd peatati väidetava kakupesa pärast

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaäärses metsatukas on raietööd praeguseks peatatud ja uurimine selgitab, kas tööd võib peagi jätkata.
Linnaäärses metsatukas on raietööd praeguseks peatatud ja uurimine selgitab, kas tööd võib peagi jätkata. Foto: Urmas Luik

Nädalavahetusel Eametsas alanud raietööd peatati niisama kiiresti, kui need olid alanud. Seda seetõttu, et kaks kohalikku saatsid keskkonnainspektsiooni vihje, et mahavõetavas metsas pesitseb haruldane kassikakk.

Keskkonnainspektsiooni Pärnumaa büroo juhataja Toomas Õmbluse sõnutsi on faktidest praegu teada niipalju, et Eametsast tuli nädalavahetusel kaks vihjet, et seal toimub metsaraie alal, kus pesitseb kassikakk. Kohapeal käisid olukorda hindamas inspektorid, kes tuvastasid, et linnupesa seal ka oli. Ütlemaks, kelle pesaga täpselt tegu oli, ei jagu inspektoritel aga pädevust.

Õmblus selgitas, et samalaadseid olukordi pole Pärnumaal palju ette tulnud. “Haruldaste liikide pesitsusalad on üldjuhul ikkagi teada, päris samasugust juhtumit ei ole viimaste aastate jooksul olnud,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles